Plan-x.be | Renovatie Herenhuis - Plan-x.be

Renovatie Herenhuis

Deze kleine stadswoning is ontworpen met als doel een maximum aan buiten gevoel en ruimtelijkheid te creëren. Na het afbreken van de achterbouw en koterijen, ontstaat er een vrije ruimte van 42 m2. In het midden wordt een nieuw volume gebouwd. Dit grenst zowel voor- als achteraan aan een buitenruimte. Hierdoor wordt een maximum aan licht naar binnen getrokken. Het gelijkvloers met leefruimte is uitgewerkt als een open plan met keuken vooraan, eetkamer aan de binnenpatio en woonkamer in de nieuwe uitbouw. Op de verdieping worden 2 slaapkamers ingericht, met tussen beiden een douchekamer. De zolder is uitgewerkt als master bedroom met een ruime badkamer en bureau op de mezzanine.

In samenwerking met architect Tania Gijsenberg.